Er du i tvivl om, hvorvidt WordPress Multisite er den rigtige løsning for din hjemmeside? Så behøver du ikke lede længere, da vi har samlet nogle fordele og ulemper ved at skifte til en multisite-baseret hjemmeside.
Hvad er WordPress Multisite?
WordPress Multisite er en praktisk løsning for dem, der driver virksomheder med flere hjemmesider. Det giver dig mulighed for at oprette et netværk af underdomæner eller undermapper til dine forskellige sider.
Dette er meget praktisk, hvis du for eksempel har brug for, at din hjemmeside er tilgængelig på forskellige sprog, har forskellige afdelinger med deres egne hjemmesider, eller hvis du har forskellige butikker afhængigt af, hvilken del af verden de er tilgængelige fra.
Hvis dette er nogle af de udfordringer, du står overfor og du har brug for en god løsning på hvordan du håndterer dem, så kan det være, at multisite er det rette valg for dig.
Fordele
Nem organisering af flere hjemmesider
Hvis du allerede har flere hjemmesider, vil det være den største indikation på, at WordPress Multisite er det rigtige for dig. Som navnet hentyder, er det en måde at kombinere flere hjemmesider, hvilket gør det meget nemt for dig at administrere dem alle.
Skaber ensartethed på tværs af hjemmesider
WordPress Multisite er en nem måde at skabe ensartethed og samhørighed på tværs af forskellige hjemmesider uden at skulle lave mange individuelle ændringer på hver enkelt side. Det er en god måde at skabe ensartethed både i udseende og funktionalitet – så alle dine hjemmesider kan blive så gode som muligt.
Kræver mindre kodning generelt
Ved at kombinere dine hjemmesider kan du skrive kode, der gælder for alle dine sider. Dette betyder, at du kan skrive et par linjer én gang i stedet for til hver enkelt side. Kodningen vil blive anvendt på flere sider på én gang.
Deling af indhold på tværs af hjemmesider
Multisite gør det også nemmere at dele eller genbruge indhold på tværs af forskellige hjemmesider. Hvis dine hjemmesider er relaterede, og du ofte skal bruge det samme indhold flere steder, kan det være lettere at gøre det gennem multisite.
Gør vækst nemmere
Hvis du planlægger at udvide dine hjemmesider, eller hvis du allerede har flere, kan multisite være løsningen for dig. Multisite fungerer bedst med mange hjemmesider. Dette betyder også, at hvis du ikke har mange hjemmesider, kan du måske ikke få så meget ud af de funktioner, der følger med WordPress Multisite.
Ulemper
Kan være svær at opsætte
Det er muligvis ikke den nemmeste løsning at sætte op. Det vil kræve tid og kræfter at få det til at fungere. Derfor skal du afgøre om det endelige resultat vil være værd at investere tid og kræfter i. Hvis den tid, du bruger på at administrere dine sider nu, ikke er et problem, kan det måske være at det ikke er skiftet værd.
Kræver specifikke plugins
Overgangen til multisite kan betyde, at nogle af dine plugins måske ikke fungerer på din side længere – da ikke alle WordPress-plugins kan fungere sammen med multisite-funktionerne. Det betyder, at du skal kigge på dine plugins for at sikre, at de virker eller i værste tilfælde finde nye.
Kræver programmeringskendskab
Det kræver et vist evne indenfor programmering for at kunne skifte til og bruge WordPress Multisite. Det er ikke kun nødvendigt til opsætningen, men også til de grundlæggende funktioner, når du bruger det. For dette skal du måske have en vis forståelse for terminologien, der bruges, for at kunne forstå det.
Konklusion
Alt i alt er der mange ting at overveje, når du overvejer at skifte til WordPress Multisite. Det kan tage meget tid og kræfter at skifte over, men det kan være det værd, især hvis du vokser. Det kan hjælpe dig med at spare tid og arbejde på lang sigt, men det kan kræve lidt indsats for at komme i gang.